Новини

28.07.2021

Власне житло: від мрій – до дій


Купівля квартири у новому будинку – найкращий варіант інвестицій в своє майбутнє.
Категория: General
Разместил: agent2

Особливо доречний саме зараз, коли через карантинні обмеження українці багато часу проводять вдома – працюють, навчаються, відпочивають. І надважливо, щоб спільний простір був комфортним. Тому багато хто, сидячи вдома біля комп'ютера, зайнявся вибором нових квадратних метрів або всерйоз замислився про самостійне життя у власній, а не орендованій квартирі. Для тих, хто не має в своєму розпорядженні необхідної суми коштів, але невдовзі хотів би святкувати новосілля, ТОВ «БВК КОМПАНІЯ «ФЕДОРЧЕНКО» разом із партнером УКРГАЗБАНК запустили програму купівлі житла в кредит. Завдяки цій пропозиції у покупців з'явилася можливість отримати квартиру вже сьогодні, а сам процес оплати подовжити.

Що купуємо?

Квартира, у якій хочеться жити, має бути місцем сили та затишку і відповідати сучасним вимогам до комфортності. За роки ефективної роботи у будівельній сфері Сумщини у об’єктів нерухомості від компанії «Федорченко» з’явилися свої візитівки якості – матеріали власного виробництва, індивідуальне опалення, енергозберігаючі вікна. Зараз триває активне зведення нових багатоповерхівок за адресами Інтернаціоналістів, 35 біля оз. Чеха та на ділянці біля перехрестя вул. Чорновола та Першотравневої. Встановлені двоконтурні газові котли забезпечують опалення та гаряче водопостачання кожної квартири. Утеплення зовнішніх стін, вікна з двокамерними склопакетами дозволяють істотно заощаджувати на оплаті комунальних послуг. До речі, квартири можна придбати в розстрочку, зробивши перший внесок у розмірі 30% вартості і в подальшому протягом періоду будівництва виплачувати залишок. Також компанія співпрацює з Фондом молодіжного житлового будівництва, яка надає кредити під 7,5%, але з обмеженням – лише людям у віці до 35 років.

Де взяти гроші?

Ще один крок до здійснення мрії про власне житло – це іпотека. Про умови пільгового кредитування на придбання власного житла розповів начальник управління організації роздрібних продажів Сумської обласної дирекції УКРГАЗБАНКУ Олександр БУРЛАКОВ.

Ще декілька років тому не всі наважувалися скористатися іпотекою – високий початковий внесок та значні суми відсоткових ставок били по кишені. Банки разом із забудовниками шукали рішення цієї проблеми через реалізацію спільних іпотечних програм. Партнерські відносини фінансових установ і забудовників починаються з акредитації. Вимоги банків до забудовників, яким видається акредитація, багатогранні – це наявність дозвільної документації, будівельний досвід, перелік успішно завершених проектів. До речі, компанія «Федорченко» – єдиний забудовник на Сумщині, який відповідає всім умовам акредитації УКРГАЗБАНКУ.

У березні УКРГАЗБАНК підписав угоду з Фондом розвитку підприємництва щодо старту програми «Доступна іпотека 7%» у рамках державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Строк, на який надається кредит, становить 20 років, з першим внеском від 15%. Відсоткова ставка, яку сплачує клієнт, складає 7% річних. Відсоткова ставка формується наступним чином: середній розмір депозитних ставок, який станом на 9 квітня дорівнює 8,42% плюс 7% – на первинне житло, або 4,5% – на вторинне. Але фактично клієнт сплачує лише 7%, при цьому залишок суми компенсує Фонд розвитку підприємництва.

Кредит надається громадянам, що відповідають певним вимогам. Позичальнику має виповнитися не менше, ніж 21 рік (на момент взяття кредиту) та не більше, ніж 70 років (на момент закінчення строку дії кредитної угоди). Також він має потребувати житла, а якщо більш влучно, то розширення житлової площі. Людина, що проживає сама, або ж сім’я, що складається з двох осіб, можуть придбати 50 кв. м житлової площі, а на кожну дитину додається ще 20 кв. м. Допустима розбіжність між площею квартири, де вони проживають, та площею житла, яке хочуть купити, не має перевищувати 20%. Наприклад, якщо подружжя і одна дитина мешкають у квартирі площею 50 кв. м., і хочуть придбати квартиру за кредитними умовами, то вони можуть претендувати на житло за розміром не більше, ніж 84 кв. м, оскільки 50+20 = 70 кв. м (20 допустимих відсотків – 14 м). Але у разі, якщо чоловік чи жінка володіють квартирою, площа якої складає 70 кв. м, то вони не підпадають під дію пільгового кредитування.

Найголовніше питання – скільки ж доведеться платити? Наведемо розрахунок. Двокімнатна квартира площею 60 кв м., коштує приблизно 800 тис. грн. Мінімальний перший внесок – 15%, тобто треба отримати кредит на суму 684 тис. грн. строком на 20 років. При стандартних умовах без партнерської програми між банком і забудовником щомісячний платіж склав би 11,5 тис. грн., а з програмою здешевлення іпотеки – 6 800 тис. грн. Як кажуть, відчуйте різницю. Однокімнатна квартира площею 40 «квадратів» коштує приблизно 570 тис. грн. Перший внесок, як пам’ятаємо, 15%, отримати треба приблизно 420 тис. грн. При звичайних умовах платіж склав би 8 300 грн,. з компенсацією – 4 900 грн.

До речі, максимальна сума кредиту, який можна отримати, – 2 млн грн., мінімальна – 50 тис. грн. Будинку, в якому клієнти бажають придбати квартиру, має бути не більше трьох років.

Залишається додати, що при укладенні кредитної угоди банк стягує одноразову комісію у розмірі 0,5%. Також передбачене дострокове погашення боргу без штрафних санкцій.

Тож можна зробити висновок, що справді пільгові кредитні умови  дозволяють більшій кількості людей стати власниками нового житла.

 

За детальнішою інформацію звертайтесь за телефоном:

(0542) 700-777

(0542) 700-770

(050) 407-78-78

 

 

 

+38 (0542) 700-770, 700-777, 700-771